asociatia-comunelor-aniversare-22-inquam-photos-octav-ganea

Mâncați futu-vă-n gură! Haliți! Băgați în voi! De ce scriu toate astea? Am văzut poza unui politician de pe vremea când era tânăr absolvent magna cum laude al titlului de pupincurist începător pe aripi de bunăstare socialistă. Ura! Ura! Ura! Iliescu, Iliescu!, se auzea seara printre vecini repetând lozinci comuniste. Un subțirel aspirant la mâncat că..t cu ambele mâini, simpatic tras prin inel doritor de tot ce însemnă interes personal bine poziționat și stratificat în viitor, ucenic al politicii ce se va dori peste ani artistă în furat, manipulat, și apoi, într-un final, arestat.

Dar să revin. Din anii aceia glorioși ai tinereții valuri, când greutatea politicianului era la nivel de Ana Cosânzeana cu tot cu Făt Frumos pe ea, până în ziua de azi când tona de grăsime a burdihanului depășește lejer capacitatea lui de bun simț, conțopistul aprobator de legi s-a transformat cu anii fără a se mai recunoaște el însuși în oglindă. Ceafa lui lată a luat amploare și bulgarii fiind invidioși pe el, gușa i s-a făcut imensă mai să se unească cu țâțele babei Frusinica, cea care spărgea cu pieptu-i generos pepenii din bostană, curul lui stratificat în bucăți lăsate de șuncă grețoasă, e, toate astea sunt astăzi apanajul politicianului român ajuns la maturitate.

Mesele îmbelșugate stropite cu sponsorizări dubioase i-au făcut ceafa lată. Unora le-a plăcut mereu grătarul făcut frumos de o slugă demnă de o angajare la buget, friptă cărniță împărțită în mai multe feluri după gustul stăpânului fin cunoscător al fenomenului. Alții au lucrat bine în prezența felurilor de mâncare simandicoase, ton roșu în susan, bruschete cu caviar și icre de somon, piept de gâscă afumat cu piure de cartofi, toate mâncate până la ultima îmbucătură de neam prost. Dat fiind faptul că toți, fără deosebire, au ajuns în pași mărunți de la greutatea normală aferentă multor români la o greutate de neam prost specifică politicienilor, nu-mi rămâne decât să le urez călduroasele mele urări cu sănătate maximă: mâncați futu-vă-n gură! haliți! băgați în voi!